Az erősportok képviselői is vállalkoznak aranyérvizsgálatra
2016. január 04. írta: Proctoline Klinika

Az erősportok képviselői is vállalkoznak aranyérvizsgálatra

Blogunk sorozatszerűen dolgozza fel az egyes speciális rizikófaktorokat. Egyik ilyen az erősportokat végző sportolók életmódja.

Fontos tudni, hogy a kismedence egy zárt rendszer. Erőlködés hatására a hasüregben keletkező nyomás a gyengébb pontok felé irányul. A body builderek, a súlyemelők tudják ezt. A károsodások kiküszöbölésére például sérvkötőt használnak, hogy védjék a hasfalat. 

Arra viszont nem mindig gondolnak, hogy a végbélnyílás is egy "gyenge pont" a rendszerben, amit szintén védeni kell!

Gondoljunk arra, hogy az erőlködésnél miért dagadnak ki az erek? Mert a vénákban, amelyek a vér visszafelé áramlását szolgálják, az erőfeszítéstől lelassul az áramlás. Kitágul az érfal, gyengül a tartása. Ha ez gyakran történik, meg, öröklötten gyengébb kötőszöveti állományban, az vénatágulathoz (visszértágulat), gyulladáshoz vezethet.

Az aranyér nem más, mint a végbél vénatágulata (visszértágulat), így a kevésbé védett végbélnyílás környékén a vénatágulat kockázata az átlagosnál jóval magasabb

Hogyan kell védeni? Emelésnél, erőlködésnél történjen egy "szorítás" a záróizmok, farizmok tájékán, ami ellentart a belső nyomásnak, ezáltal megvédi a végbél viszonylag sérülékeny kötőszöveteit, vénáit. 

Ám ha a legkisebb panasz, probléma lép fel, azonnal orvoshoz kell fordulni!

Nem tette ezt másképp két vagány body builder, akik nem csak eljöttek, de a vizsgálatról még videofelvételt is készítettek.
A két "nehéz fiú" extrém kalandja a képre kattintva megtekinthető

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyerbetegseg.blog.hu/api/trackback/id/tr918341650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása