Aranyat érő súlyok? Bizonyám!
2015. május 14. írta: Proctoline Klinika

Aranyat érő súlyok? Bizonyám!

timthumb_php.jpgErőtől duzzadó karok, pólóból kidagadó mellizmok, elképesztő vádlik…  fémes kattanások, felszakadó szisszenések, sajátos illat, vezényszavak. Edzőterem. Itt készülnek nagyüzemileg a kigyúrt fiúk, az izomemberek. Kemények, erősek, férfiasak...

Kinek jutna eszébe, hogy éppen ők azok, akik rendre arra kényszerülnek, hogy rendelőnkben kezeltessék magukat? Mert nem csak súlyokhoz, de súlyos aranyérbetegséghez is jutnak izomtömeg gyarapítás közben.

Ellentmondás? Miközben pácienseinket arra biztatjuk, hogy a mozgás éppen az aranyér- és végbélbetegségek egyik fő ellenszere? Aki azonban hajlamos erre, mindenképpen szem előtt kell tartania néhány alapszabályt. Kisebb súlyokkal dolgozzon, több kardio edzést iktasson be és kímélje és eddze a medencealapi izmait is.

Fontos a sport! Ám vannak kritikus gyakorlatok! 

Ennek megértéséhez érdemes belegondolni egy kis fizikai alapvetésbe. Képzeljünk el egy felfújt nagyon erős lufit, aminek a szája el van kötve, de csak épp annyira, hogy nem jön ki a levegő, de azért nem teljesen szoros az a kötés. Mondjuk, ezt az erős lufit valaki hirtelen hatalmas erővel összenyomja, de a fala olyan erős, hogy nem tud kidurranni. Vajon mi történik a lufi elszorításával? Szépen lelökődik róla a madzag, és kiáramlik a levegő.

Amikor gyúrás közben guggolásokat, lábbal toló mozdulatokat és sorozatos kemény felüléseket végez valaki, hatalmas erővel préselődik hasüregéből a levegő a medencefenéki izmok irányába. Amelyeket ráadásul nem is tud olyan hatékonysággal edzeni az illető. A szegény végbél pedig – nem bírván a terhelés – sérül, deformálódik, érhálózata meggyengül, kialakulnak az aranyeres tünetek.

Az egyébként szépre formált, izmos férfiak pedig jönnek a rendelésünkre, és ha elég lelkiismeretesek, akkor bizony előbb-utóbb Andi rendelését sem hagyják ki. Aki a kicsi, medencealapi izmokat, jóval aprólékosabb munkával – de nagy hatékonysággal edzeni kezdi.

Arra gondoltunk, mit szólnának az edzőtermek, ha kitennénk egy hirdetést – mielőtt a súlya aranyat érne, jöjjön el egy aranyérkezelésre! És nagyon komolyan gondolnánk!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyerbetegseg.blog.hu/api/trackback/id/tr28323994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása