Újságosbódé vagy illemhely?
2015. február 21. írta: Proctoline Klinika

Újságosbódé vagy illemhely?

Van, akinek az illemhelyisége teli van olvasnivalóval. Sajnos ennek az oka rendszerint székelési szokásokra, semmint olvasási szokásokra vezethető vissza. Aki székrekedéssel küzd, vagy nehezen távozik a széklete, az bizony hosszú perceket is képes eltölteni a legkisebb helyiségben.

A székrekedés pedig az aranyér- és végbélbetegségek legjobb barátja.

Minél keményebb a széklet és minél több erőfeszítéssel lehet csak megszabadulni tőle, a végbél nyálkahártyája annál irritáltabb, keringése annál rosszabb, a kötőszövetek annál nagyobb terhelésnek vannak kitéve. A folyamat része az, hogy a széklet ürítése fájdalmassá válik, és kialakulhat az aranyérbetegség.

Az ördögi kört nehéz megszakítani. Oldalak ezreit írták teli jótanácsokkal, amelyek arról szólnak, hogy táplálkozz egészségesebben, mozogj többet, legyen kevesebb a stressz az életedben, stb. És majd akkor jó lesz neked, mert lesz székleted, ellenben aranyered sose!

Leírni könnyű. Megcselekedni annál nehezebb. Szokásaink rabjai vagyunk.

Mégis van három két olyan vezérelv, amelyet mindenképpen érdemes szem előtt tartani

Mindenképpen orvoshoz kell fordulni tartós székrekedés esetén!

Mivel a székrekedés mögött nem kizárólag életviteli, hanem időnként anatómiai okok, vagy betegség húzódhat meg, ezért orvossal kell megvizsgáltatni a problémát.

Életmódunkon kell változtatni!  

Ez akkor könnyű, ha mindennap csak egy dolgot változtatunk meg a cél érdekében. Például egyik nap figyeljünk a kellő folyadékbevitelre, másik nap arra, hogy mozogjunk egy kicsit. Harmadik nap töltsünk le a netről egy rostokat tartalmazó ételreceptet és azzal tegyünk jót magunknak. És így tovább..

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyerbetegseg.blog.hu/api/trackback/id/tr618087822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása