7 érv, hogy proktológushoz forduljon
2015. február 04. írta: Proctoline Klinika

7 érv, hogy proktológushoz forduljon

547030_229609683863392_766435363_n.jpg

Az ember a híres proktológus sebész munkatársaként egy baráti társaságban is az, ami. A közelebbi, távolabbi ismerősei, barátai ismerik a munkáját, tudják, hogy mivel fordulhatnak hozzá.

Társaságban gyakran tapasztalom, hogy odajönnek ismeretlenek vagy távoli ismerősök, és néhány udvarias mondat után rátérnek a lényegre, a proktológiai rendelésről kérdeznek. Azonnal konkrét és megnyugtató tényeket sorolok a vizsgálatról, mert tudom, hogy mindenki szorong egy kicsit tőle. Az alábbi tanácsokkal szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy kényelmesebbnek érezzék hozzánk fordulni

Forduljon hozzánk bizalommal!

7 gondolat, ami abban segít, hogy az ember mihamarabb proktológushoz forduljon:

  1. Minden második embernek van (lesz) aranyeres problémája. Akkor is, ha azt mondja, hogy neki nincs. Nézzen körül ezzel a szemmel a környezetében!

 

  1. Ha rákeres az interneten arra, hogy hogyan nézhet ki egy elhanyagolt végbélprobléma, szembesül azzal, hogy az Ön tünete egyáltalán nem extrém eset azokhoz képest, amikkel az orvos nap mint nap találkozik.

 

  1. Gondoljon bele, hogy az orvosok az emberi test milyen részeivel és milyen állapotaival találkoznak! El tudja képzelni, hogy miket lát egy sebész, vagy egy asszisztens? Az Ön betegsége az ő munkájának a tárgya.

 

  1. Az élet nehézségeinek az átvészeléséhez kell egy kis humorérzék. Kezelje egy kis könnyed távolsággal a helyzetet. Mosolyogjon!

 

  1. Képzelje el azt az állapotot, amikor már túl van a vizsgálaton és kezelésen, ami most olyan kényelmetlennek tűnik. Ugye, milyen felhőtlen és nyugodt állapotban lesz?

 

  1. Tudatosítsa magában, hogy az orvos és a személyzet célja az, hogy Ön a lehető legsemlegesebb érzelmi állapottal vészelje át a vizsgálatot és kezelést. Tisztában vannak azzal, hogy milyen kellemetlen lehet Önnek, ezért úgy alakítják ki a környezetet és a folyamatokat, hogy az Önnek a legneutrálisabb és legkíméletesebb legyen

 

  1. Mivel hosszú ideje a megfelelő orvost keresi és már mindent végigolvasott a témáról, előbb-utóbb megtalálja a leginkább bizalomgerjesztőt. Ha pedig megtalálta, akkor fogadja el a saját döntését és nyugodjon bele, hogy megvizsgálják. Bízza rájuk magát!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyerbetegseg.blog.hu/api/trackback/id/tr558087830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása