Mit üzen a popsink?
2015. január 07. írta: Proctoline Klinika

Mit üzen a popsink?

46003-istock_000007250547xsmall.jpg

Mit üzen a popsink?

Lazíts! Feszíts!

Engedd el! Szorítsd!

Zöld a lámpa, vagy piros? Szabad utat engedünk, vagy fékezünk?

Az elengedés és a megtartás egyensúlya életünk egyik kulcskérdése. Mikor engedjünk, mikor tartsuk, mikor legyünk fesztelenek és mikor feszesek… Tudni azt, hogy melyik helyzetben mi a helyes megközelítés – a jó életminőség egyik záloga.

Minden szituációra igaz ez.

Amikor rendet csinálunk a gardróbban – képesek vagyunk-e külön csomagolni és elajándékozni az évek óta használatlan tárgyakat, ruhadarabokat, vagy görcsösen szorítjuk, hogy jó lesz az még valamire…?

Amikor belemegyünk egy vitába és látjuk, hogy a másik körömszakadtáig ragaszkodik az álláspontjához, törésre visszük a dolgot, vagy képesek vagyunk elengedni és rugalmasan kezelni a helyzetet?

Kitartunk-e évek óta berögzött szokásaink mellett, még ha azok már esetleg értelmüket is vesztették?

Aktuális kérdés ez a Karácsony közeledtével. Háziasszonyok, családok feszülnek bele az ünnep vélt elvárásaiba. Abba, hogy ilyenkor illik hatalmas lakomát csapni, ablakon szórni a pénzt, az utolsó másodunokatestvérnek is ajándékot venni, mindenhez jó pofát vágni, boldognak lenni… majd összeroskadva, kiköltekezve, holtfáradtan kezdeni az Új Évet.

Karácsonykor megnövekszik az aranyeres és végbélpanaszokkal küzdők száma.

Mert valami furcsa kényszer miatt naponta degeszre esszük magunkat, ráadásul nehéz, zsíros, fűszeres ételekkel, elfelejtünk mozogni, és pihenés és lazítás helyett stresszelünk az ajándékon, a vendégségen, a karácsonyfán.

A popsi pedig érzékeny műszer! Azonnal jelez! Halljuk meg, hogy mit üzen!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyerbetegseg.blog.hu/api/trackback/id/tr598087600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása